ACTE OBERT SOBRE EL BANC DEL TEMPS DE CARDEDEU PRESENTACIÓ DE LA NOVA JUNTA

El divendres 8 d’abril a les 7 de la tarda ens vam reunir a la biblioteca de Cardedeu per explicar les novetats. Com que era un acte obert a tothom, no reservat als usuaris del BdT, vam aprofitar per recordar què és un BdT.

És un banc que en lloc de guardar diners guarda temps. La gent que s’hi inscriu intercanvia serveis, coneixements i habilitats.

El BdT és una entitat sense ànim de lucre, els intercanvis de serveis es fan de manera gratuïta. La unitat és l’hora i sigui el servei que sigui tot té el mateix valor.

Tu ofereixes el teu temps a una altra persona per ajudar-la en alguna necessitat, ja sigui una reparació, ensenyar alguna habilitat, idiomes, pintura, treure a passejar el gos, cosir, assessorar, cuinar, fer un massatge… Per cada hora que donis, rebràs una hora de servei.

La clau està en que és un intercanvi multilateral, és a dir que l’ajuda que rebis no ha de ser necessàriament de la mateixa persona a qui has ajudat, sinó que pot ser d’una altra persona.

A més a més, aquest intercanvi pot ser entre dues persones o en grups en els tallers que s’organitzin.

En no tenir un interès monetari ni de negoci, sinó un interès d’ajuda, de dedicació i de compromís, l’intercanvi del BdT és molt més humà.

És una manera de fomentar un consum alternatiu, que dóna més importància a les relacions humanes.

També és una manera de fomentar, la solidaritat, la cooperació i les relacions socials que ens permet conèixer millor la gent que tenim al nostre voltant. Actualment moltes vegades no coneixem ni els nostres veïns.

A través de l’intercanvi de temps i serveis sorgeixen amistats, és una manera d’afavorir el veïnatge tot reforçant els llaços del poble, teixint xarxa.

El BdT de Cardedeu va néixer l’any 2005. Ha plogut molt des de llavors i ara és el moment de fer-li alguns canvis.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s